Hopp til hovedinnhold

Personvernerklæring

Hva inneholder denne erklæringen?

Dembra er opptatt av å ivareta personvern på en god og forsvarlig måte.

Erklæringen inneholder informasjonen du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd). Her kan du altså lese hva slags informasjon vi samler på, hva vi bruker den til og hvor informasjonen er lagret.

Om personopplysninger

Personopplysninger er alle former for data, informasjon, opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Denne siden beskriver hvilke personopplysninger som behandles på Dembra, hvordan de behandles, hvem som er ansvarlig for behandlingen, hvilke rettigheter du har og hvem du kan kontakte om personopplysningene dine.

Om informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin hver gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler brukes ofte som en støtte til funksjoner på nettstedet, men også til å samle informasjon til eieren av nettstedet. Denne informasjonen brukes til å lage rapporter og forbedre nettstedet. Vi lagrer aldri informasjon som kan brukes til å identifisere deg personlig.

Dembra sine nettsider og bruk av informasjonskapsler

Dembra sine nettsider skal fungere slik at lagrede søk eller bruk av informasjonskapsler ikke direkte kan knyttes til en person.

Hotjar

Vi bruker analyseverktøyet Hotjar for å få innsikt i brukernes behov på nettsiden vår. Dette gjør oss i stand til å optimalisere brukernes opplevelse av siden. Vi ser blant annet på hvor mye tid brukerne tilbringer på hvilke sider, hvilke lenker de velger å trykke på, og hvor langt brukerne scroller på nettsidene. I tillegg blir Hotjar brukt for innsamling av svar på spørreundersøkelser.

IP-adressen blir brukt for å fastslå hvilket land brukeren er i, og blir lagret i avidentifisert form på Hotjars servere.

Hotjar lagrer informasjon om brukerne i en avidentifisert brukerprofil. Verken Dembra eller Hotjar vil bruke denne informasjonen til å identifisere brukerne.

Du kan lese mer i Hotjars retningslinjer for personvern.

Fathom Analytics

Dembra.no bruker Fathom Analytics til å få anonymisert statistikk om nettsiden vår. Fathom Analytics er en mer minimalistisk versjon av "Google Analytics" som er i tråd med COPPA, GDPR, ePrivacy og CCPA.

Ved å bruke Fathom Analytics kan vi se hvilke artikler og sider som får mest trafikk, noe som gjør at vi vet hvilke sider vi skal forbedre – og hva slags innhold vi skal lage i fremtiden.

Du kan lese mer om hvordan Fathom håndterer personvern på Fathoms nettsider.

Påmelding til arrangementer

Noen ganger er det mulig å melde seg på arrangementer på dembra.no. Oftest gjøres dette gjennom Nettskjema av Universitet i Oslo. Du kan lese mer om hvordan Nettskjema behandler personopplysninger på nettsiden. For arrangementer arrangert med eksterne samarbeidspartnere kan påmeldingen samles inn via andre påmeldingsskjemaer.

Ved påmelding til et arrangement vil vi be om opplysninger slik som navn, kontaktinformasjon og arbeidssted, og eventuelle mathensyn dersom det arrangeres med mat. Formålet med opplysningene er å gi informasjon til deltakerne, administrere og tilrettelegge arrangementer og utarbeide deltakerlister. Opplysningene lagres til arrangementet er avsluttet. Noen ganger lagres opplysningene lenger (opp til 6 måneder), dersom det er behov for å ettersende informasjon eller etterspørre evaluering som gjelder arrangementet. Vi deler ikke opplysningen vi benytter for å planlegge et arrangement med andre parter enn det som er oppgitt i arrangementet.

Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f , som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. De berettigede interessene er å arrangere henholdsvis arrangementer på en god måte.

Evaluering og spørreskjema i SurveyMonkey

Dembra benytter SurveyMonkey til intern innsamling av tilbakemeldinger og for samarbeid. Formålet med innsamling av evaluering er å gjøre intern kvalitetssikring, og produsere statistikk på tidligere arrangementer eller gjennomføring av eksternt samarbeid. Av den grunn vil personopplysningene oppbevares også etter at tilknyttet prosjekt er avsluttet. Dette gjøres av grunnlag for å lage historisk statistikk for intern kvalitetssikring.

Les mer om personvernregler for innhenting av opplysninger via SurveyMonkey her: Personvernregler | SurveyMonkey .

Kontaktinformasjon

Dembra er en del av HL-senteret med organisasjonsnummer 983 360 521. HL-senteret har ansvaret for behandling av personopplysninger. Dembra.no benytter sanity som databehandler og har avtalte som regulere hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles. Les om vår databehandler her: Sanity

Har du spørsmål eller kommentarer som gjelder ditt personvern eller ønsker å bruke en av rettighetene dine, ta kontakt med oss på eposten oppgitt under.

Klageadgang

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger urettmessig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Ta gjerne kontakt med oss på dembra@hlsenteret.no, slik at vi kan oppklare eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen kan bli revidert, som for eksempel følge av endring av tilbudet vårt, endring i personvernlovgivningen eller som følge av at vår behandling av personopplysninger endrer seg. Når personvernerklæringen endres, vil vi publisere den oppdaterte versjonen.

Sist revidert; 20.02.24