Hopp til hovedinnhold
Arrangementer
Hvilken rolle skal skolen ha i forebygging av radikalisering og ekstremisme?

Tidspunkt

Hvilken rolle skal skolen ha i forebygging av radikalisering og ekstremisme?

Illustrasjon med en folkemengde der en enkeltperson står litt på avstand, med flammer rundt seg. Illustrasjonen har teksten Ekstremisme. Hva er det? Hvorfor skjer det? Hva kan vi gjøre?Illustrasjon med en folkemengde der en enkeltperson står litt på avstand, med flammer rundt seg. Illustrasjonen har teksten Ekstremisme. Hva er det? Hvorfor skjer det? Hva kan vi gjøre?

Møt tre av ekstremismekommisjonens medlemmer og hør deres refleksjoner om skolens rolle i det forebyggende arbeidet.

I NOUen som ekstremismekommisjonen overleverte i mars, får skole mye oppmerksomhet og flere anbefalinger er rettet mot skolen. Mener kommisjonen at skolen og lærere har et hovedansvar for å forebygge ekstremisme?

Tre av kommisjonens medlemmer, Kari Eilertsen, Erik Kruse og Dembras Claudia Lenz, forteller i dette webinaret om hva kommisjonen tenker om betydningen av det byggende og forebyggende arbeidet i skolen, om å styrke demokratisk motstandskraft og "laget rundt barnet".

Påmelding

Klikk her for skjema for påmelding.

Illustrasjon er hentet fra tegneserien som ekstremismekommisjonen fikk laget for å kommunisere med ungdom. Tegneserien er laget av Jenny Nordahl, og kan lastes ned her.

I samarbeid med:

  • Dembra ved HL-senteret